Aktiv familie ferie på Kreta

Aktiv familie ferie på Kreta - med guide

Dette er en unik ferie for hele familien med en masse udendørs aktiviteter. Ingen tidligere erfaring er nødvendig for nogen af vores aktiviteter, så alle kan være med.

Familien er samlet på hele turen og udforsker Kretas natur og historie og bruger kræfter mod den storslåede natur. Set ud fra barne og teenager perspektiv er turen perfekt i og med der en fast base så der skal ikke pakkes bagage hver dag. Når dagens aktiviteter er færdige kan der "slappes" på stranden eller på sengen inden vi mødes for aftensmad og hygge og masser af "explorer snak" om dagens aktiviteter. Der overnattes på hotel i gode senge, så man er godt udhvilet til den næste dags nye eventyr.

Højdepunkter kan nævnes:
Vandring gennem Preveli slugten, der munder ud i havet gennem en skov af palmer, mountainbiking på Lassithi sletten (Zeus 'fødested og plateauet med de 10.000 vindmøller), havkajak til øen Spinalonga (venetianske fæstning) det storslåede Knossos paladset og Natural History Museum, Vandring på det hellige bjerg Karfi med en fantastisk udsigt og klatring og svømning ved den smukke strand Agiofarago.

Tur beskrivelse

Dag 1: Ankomst.
Bliver mødt i Heraklion lufthavn og der er sørget for transfer til hotellet som er beliggende i Stalida område kun 200 m fra stranden. Om aftenen vil vi have en kort præsentation af hele turen og efterfølgende en fortsættes med middag på hotellet.
Overnatning på hotel i Stalida.


Dag 2: Vandring & huleforskning.
Efter morgenmaden kører vi mod det største plateau på Kreta - Lassithi plateau. Med udgangspunkt i landsbyen Tzermiado vil vi gå gennem den lille og smukke "Nissimos" dal, for at nå det mindre arkæologiske område, Karfi, højt oppe i Dikti bjergene. Her er der en fantastisk udsigt til nordkysten.

Vi vender tilbage til Tzermiado hvor vi har chancen for at opleve en lille rejse gennem mytologien, ved at besøge Dictaion Andro - hulen, hvor Zeus blev født.

Det er en imponerende hule som bestemt er et besøg værd. Fra Lassithi og hulen vender vi tilbage til vores hotel for overnatning.
Overnatning på hotel i Stalida.Dag 3: Hav kajak.
Idag skal vi ud og sejle i havkajak. Vores kajak eventyr starter fra vores vandsport base i Elounda Bay. På basen, bliver der givet instruktion i teknikken med at manøvre en 2 personers havkajak. Når alle er fortrolige og øvede starter vi stille og roligt, for at padle ud til øen Spinalonga. Når vi kommer til Spinalonga holder vi en pause og evt. svømmetur på stranden inden vi skal udforske den historiske ø, "øen der græder". Spinalonga var en massiv fæstning for venezianerne og blev senere en spedalsk koloni.

Efter den historisk spændende oplevelse padler vi tilbage til vores udgangspunkt for en velfortjent pause. Vi kan sole, svømme eller deltage i andre former for vandsport og sjove aktiviteter såsom windsurfing, vandski, vandcykler, bananbåde, osv. (mod ekstra betaling). Til slut køres tilbage til vores hotel efter en spændende dag.
Overnatning på hotel i Stalida.


Dag 4: Rock Climbing & svømning.
Efter morgenmad starter dagens udflugt med en vandretur gennem den historiske kløft Agiofarago før vi ender ved det krystalklare vand i Middelhavet ved den unikke strand Agiofarago.Her starter eventyret med at deltage i vores Rock Climbing aktivitet. Vores samarbejdspartners erfaring og entusiasme for bjergbestigning, har givet nogle spektakulære klatre ruter på klipperne i området. Har man kun lyst til at kigge på er dette selvfølgelig også muligt.

Klatreruterne er tæt på stranden, hvor man kan tage en dejlig forfriskende svømmetur, både dem som klatrer og dem som kigger på. Prøv og du vil blive forbløffet over, hvad du kan opnå!
Overnatning på hotel i Stalida.

Dag 5: Kløft vandring.
Morgenmad på hotellet. Turen starter tidligt om morgenen, hvor vi køres til det sydlige område af Psiloritis bjerget, også kaldet Ida bjerget, det højeste på Kreta. Det er en storslået oplevelse.

Efter en pause ved søen, vil vi fortsætte til Agios Nikolaos slugten som vil føre os til et lille plateau i den anden ende af slugten. Frokosten nydes under træerne, inden vi tager den samme vej tilbage til landsbyen. Her vil der være mulighed for et kort stop for at besøge lokale butikker med lokale produkter.
Overnatning på hotel i Stalida.


Dag 6: Mountainbike.
Det er nu tid til at opleve et af de smukkeste plateauer på Kreta. Med den blide lyd af pedalerne, udforskes den største plateau af Kreta - Lassithi plateau!
Vi cykler rundt på Lassithi plateau ved foden af Dikti bjergkæde, som rummer Zeus fødested og dalen med de 10000 vindmøller. Selvom de ikke allesammen er i brug længere, vil vi få mulighed for at se nogle af disse vindmøller tæt på blandt de cirka 20 landsbyer der er spredt rundt i periferien af plateauet.

Ruten vil være på asfalt og grusveje på en forholdsvis flad rute, der dækker omkring 10 - 20 km. Vi cykler igennem de traditionelle landsbyer og nyder en fantastisk udsigt og de mange dufte af Kretas landskab.
Overnatning på hotel i Stalida.
Dag 7: Fridag.
Dette er en fridag som kan bruges til ren afslapning på stranden eller på hotellet eller ved at besøge det arkæologiske museum i Heraklion (med skatte af minoiske civilisation) og Knossos paladset for at nyde det fantastiske arkæologiske område. Vi kan anbefale en besøg på det naturhistoriske museum, som også er spændende for børn med alle de udstillede genstande.
Overnatning på hotel i Stalida.

Dag 8: Afgang.
Dette er afslutningen på vores aktibe ferie på Kreta med masser af oplevelser. Transfer til Heraklion lufthavn på et - for jer - belejligt tidspunkt.
Vi er behjælpelige med flyforbindelse til og fra Kreta. Kontakt os for nærmere information.PRIS PR. PERSON

Periode                  Pris pr. person
Voksen Barn
Maj - juni og september - Oktober 6.250,- kr. 5.650,- kr.
Juli og august 6.650,- kr. 5.850,- kr.


Pris information:
- Alle priser er i danske kroner.
- Der skal betales en udbetaling i Danmark inden afrejse til Kreta. Restbeløbet skal betales på stedet direkte til turoperatøren
- Betalingsmetode på stederne skal ske kontant i euro. I alle byerne kan man hæve på kreditkort i bankautomater.
- På alle reservationer pålægges et bidrag til rejsegarantifonden og ansvarsforsikring på 23 kr. pr. person.

Prisen inkluderer:
Guide på hele turen, overnatning på bed and breakfast basis-, transport til og fra Heraklion lufthavn, al transport under hele turen,
alle udendørs aktiviteter som nævnt i programmet, personlige ulykkesforsikring, moms.

Ikke inkluderet:
Transport til og fra Kreta, drikkevarer, personlige udgifter, entreer på museer og andre steder af interesse (dvs. klostre, huler, osv.)

Forsikring:
Der kræves alm. rejseforsikring. Ligeledes er alle, der deltager i vores arrangementer/aktiviteter, der er dækket personligt gennem Chartis GRÆKENLAND. Hvis en deltager er allerede dækket af deres egen forsikring i bedre vilkår for de valgte aktiviteter og ikke ønsker at blive omfattet af Chartis GRÆKENLAND, skal os senest 14 dage før afrejse.

Ledige datoer:
Enhver dato efter anmodning fra maj til oktober 2012.

Transport:
Vi rejser med vores egne airconditionerede bus / bil eller taxa.

Overnatning:
Bed and Breakfast på Hotel med private faciliteter. Turens priser er baseret på et dobbeltværelse.

Gruppe Størrelse:
4-16 deltagere.

Aktivitetsniveau:
Vandreturen tilbyder en moderat trek med et maksimum på 4 timer vandring på gode grus stier. Ingen tidligere erfaring er nødvendig for at nogen af vores andre aktiviteter.

Udstyr:
rygsæk (ca. 20-35 lt), vandresko, sportssko, vandflaske, hat, solcreme, solbriller, badedragt, afslappet tøj.

Note om rejseplaner:
Vær opmærksom på, at rejseplanen kan ændres for mange uden for vores kontrol (f.eks barske vejr, trail betingelser) for at sikre sikkerhed og trivsel i gruppen. Den endelige eventyr valg er overladt til turen leder.
En del af Trekkingbureauet - rejsegarantifond nr. 1112. Kim og Helles ferielejligheder.
E-mail til: kimoghelle@kretalejligheder.dk Tlf: 32 32 34 31 / 60 16 75 90 - bedst efter 18:00