Ferielejligheder på Kreta


Her er et udpluk af nogle af de ture og udflugter som findes i området. Spørg jeres værtspar hvor, hvornår og hvorledes,
de står altid parat til at hjælpe.Elafonisi

En af de smukkeste strande på Kreta og Europa`s svar på Maldiverne.

Dette paradis med det glitrende tyrkisblåt hav og hvidt sand med et rosa skær fra alle de knuste muslingeskaller lokker med det krystalklare vand. Et oplagt sted for total afslapning og rige muligheder for at snorkle - bestemt et besøg værd.

Det er ca. 1 times kørsel fra Paleochora. Er du på de kanter bør du tilgode se dig selv med en dags besøg i Elefonisis. Det er super lækkert.

Det kan anbefales at tage tidligt af sted, for at undgå alt for mange andre mennesker, som også besøger stedet.Strandene på begge sider af Elafonisi er mindre overfyldt og det smukkeste med fantastisk azurblå vand.


Samariakløften
Turen til Samaria kløften er næsten obligatorisk og man bør ikke snyde sig selv for denne oplevelse.
Turen er ca. 16 km lang og kan klares på ca. 5-6 timer for urutinerede vandrere og 3-4 timer for andre.. På det bredeste sted måske 150 meter, på det smalleste måske 3 meter.

Nedgangen til kløften nås fra Omalos højsletten i ca. 1200 m højde, og turen begynder i Xyloskalo. Det anbefales at tage bus fra Chania (afg. ved markedshallen) i stedet for egen bil, da man ikke kommer tilbage til udgangspunktet.
Efter godt en times vandring, når man frem til landsbyen Samaria. Efter en times tid når man frem til Jernporten, og på dette sted er kløften kun 3 m bred og de lodrette klippevægge rager ca. 300 m op. Her kan der være en del vand og stedet forceres så ad brædder.
Resten af turen ud til kysten ved Agia Roumeli er udramatisk. I Agia Roumeli er der flere steder, hvor en "kold" kan nedsvælges inden turen med båd til Chora Sfakion.
Husk at få vand med på turen, og noget saltet og noget sødt, så man undgår at gå sukker-kold.Færgetur til Loutro og andre små havnebyer

Loutro kan kun nås med færge eller til fods, der er ingen veje dertil. En lille malerisk fiskerby fuld af hvidkalkede huse med blå skodder.

Færgerne går fra havnen i Paleochora og hvis man ønsker en dagstur, så tag en af de første færger og oplev nogle af de små havnebyer på vejen til Loutro. Man kan sagtens hoppe af og på færgerne.

Når man ankommer med færgen ligger Loutro i den lille charmerende bugt, hvor der er taverna og cafeer og der hersker en uforlignelig stilhed, uden støjen fra biler. For der findes nemlig ingen biler i byen.

Man kan gå fantastisk vandreturer ud fra Loutro, hvor man gå igennem naturen på øen. Man kommer garanteret til at møde en "kri kri" - ged, på vejen og kan nyde en kold øl eller saft, på en af taverna på vandreturen.
Besøg en bjergby

Hvis man vil opleve ægte kultur og stemning, så må man bare tage en tur op til en af de mange bjergbyer.

Du kan vandre fra Paleochora op til bjergbyen Anidri. Du går igennem den smukke kløft inden du når byen, hvor du garanteret en "kri-kri" (ged) i ny og næ og hvis du er heldig, ser du måske en rovfugl kredse rundt.

Her går livet i et stille og roligt tempo, hvor der altid er plads til en snak og hygge, på en af de lokale taverna og sproget er bestemt ikke en hindring. Alle prøver deres bedste på at forstå og tilfredsstille de turister som kommer dertil.


Tag på delfin eller hval safari

Der findes mange ture ud fra Paleochora, hvor man kan være heldige og se hvaler og lokale delfiner.

Det meget dybe "Hellenic Trench" der passerer langs vestkysten af Grækenland og Kreta i det sydlige Kreta er det vigtigste område for kaskelothvaler i Middelhavet.

Fra midten af juni til slutningen af august, i parringstiden af hvaler og nogle lokale delfiner, kan disse pattedyr blive spottet i farvandene omkring Paleochora.

De lokale rejsebureauer arrangerer delfin "spotting" bådudflugter i eftermiddagstimerne, hvor der med lidt held, kan nogle af disse vidunderlige skabninger ses på tæt hold.

Kontakt det lokale turistbureau nede ved havnen.


Sejltur til Gavdos

Gavdos - som også går under navnet Calypso, ligger ca 50 km syd for Paleochora i det libyske hav og er Europa`s sydligste punkt.

Øen er en kombination af klipper, klitter og frister med uberørte hvide sandstrande og en masse naturoplevelser.
På den nordvestlige kyst ligger Potamos strand. Det er en lang strand med rødligt sand og lavt vand og den ligger i en lille canyon med stejle majestætiske klipper. Stranden er omgivet af fyrretræer og cedertræer og er et oplagt sted for at gå vandreture.

Øen huser ca 65 indbyggere, så du kan helt sikker finde et ledigt værelse, hvis du beslutter dig for at tage en overnatning eller to.


En del af Trekkingbureauet - rejsegarantifond nr. 1112. Kim og Helles ferielejligheder.
E-mail til: kimoghelle@kretalejligheder.dk Tlf: 32 32 34 31 / 60 1675 90 - bedst efter 18:00