Ferielejligheder på Kreta


Her er et udpluk af nogle af de ture og udflugter som findes i området. Spørg jeres værtspar hvor, hvornår og hvorledes,
de står altid parat til at hjælpe.Spinalonga - Europas sidste spedalskhedskoloni

Dette er hvor Europas sidste spedalskhedskoloni lå.

Da den forfærdelige sygdom spedalskhed spredte sig over hele verden, oprettede man spedalskhedskolonier for at isolere de, der blev smittet.
Man mente, at sygdommen smittede meget let, og man kan i mange gamle bøger læse om søfarere, der holdt sig langt væk fra Spinalonga på deres sejladser.


Jeep safari

Vi kan henvise til Crete jeep safari som ligger i Heraklion.

Du kan vælge at køre eller du kan bare nyde turen som passager. Der køres i 4x4 køretøjer.

Du kører langs floder, på skovveje, kører forbi huse og klostre og andre attraktioner der er på vejen. Der køres gennem betagende landskaber, igennem frodig vegetation og man oplever landet på nært hold. Bjergene i Kreta er en stor mulighed for dem, der kan lide eventyr og off-road kørsel.

Vi vil samle dig op fra dit hotel eller ethvert andet sted passer dig, og vil også køre dig tilbage.

Ordninger kan gøres for små eller store grupperKournas sø

Kournas Lake er den eneste naturlige ferskvandssø på Kreta og ligger imellem Chania og Rethymnon. Søen er forholdsvis stor med en omkreds på 3,5 km.

Det er det ideelle sted for en dagstur og her findes en fantastisk stemning omkring søen, hvor man sagtens kan bade i søen.
Landskabet er dejligt og afslappende, uanset om du ønsker at gå en tur, svømme eller tage en tur på en vandcykel på søen.

Hvis du besøger Kournas-søen er det værd at køre 15 minutter længere op ad bjerget til landsbyen af samme navn.
Mens søen er vel besøgt af tourister så er Kournas landsby fuldstændig upåvirket af turisme og tager besøgende med på en rejse tilbage i tiden.
Byen har også nogle udsøgte tavernaer som er populært for sine specialiteter "kokoretsi" grillet slagteraffald eller "galaktoboureko" creme appelsin tærte og den er også kendt for sin keramik.

Georgiopolis

Georgioupolis er en lille fiskerby som ligger ved floden Almiros udløb.

Georgioupolis ligger ca. 38 km øst for Chania og ca. 25 km vest for Rethymnon. Byen er en fredelig lille by med ca. 500 indbygger. Georgioupolis har dog bevaret sin charme til trods for at turismen er kommet til byen.

Georgioupolis har et stort torv, overskygget af meget store, gamle eukalyptustræer, og omkranset af adskillige taverner, cafeer og barer.

På havnen ligger det lille dekorative fyrtårn, i de græske hvis og blå farver og det mest populære syn i havnen er imidlertid kapel Agios Nikolaos, som er bygget på en anløbsbroAnogia

Bjergbyen Anogia ligger for foden af Psilontis, Kretas højeste bjerg. Den er en af øens højeste beliggende byer, ca. 700 m over havets overflade.
Man kommer til byen med bil, kørende ad vejen, der snor sig rundt om byen eller man kan gå op ad de mange trapper. Kønnest er gåturen mellem de små landsbyhuse med maleriske døre og snoede vindeltrapper. Overalt prydes de smalle stræder og huse med blomster i potter.
Byen har et rigt kulturliv, hvor den lokale dialekt stadig er præget af den antikke, doriske dialekt, og hvor gadebilledet viser traditionelle familie fester, med musik og sang og hvor man stadig kan se mændene i traditionelle hovedbeklædning, mantili og de kraftige læderstøvler, stivania.
Landsbyen er kendt for sin gode ost og vin for slet ikke at tale om den smukke håndarbejds-tradition med vævede tæpper og broderier. Beliggenheden og charmen har gjort byen til et udflugtssted, så det er ikke en uberørt landsby i en ensom bjergregion.

Kim og Helles ferielejligheder. E-mail til: kimoghelle@kretalejligheder.dk
Tlf: 48 17 73 49 - bedst efter 18:00