Kør selv ferie på Øst Kreta

Kreta kultur, gamle plateauer og de spedalskes ø - ØST KRETA
Fiskebåd i Sissi's hyggelige havn

Kør-selv-ferie. Øst kretas bedste steder - Sissi, Lassithi og Makrigialos
Kreta's kultur, små hygelige havne, store plateauer, gammel historie, de spedalskes ø - Spinalonga. Afslutning i Makrigialos hvor du bor lige ned til blå blå middelhav.

Dag 1 - 3. Sissi. Bo hos vores yndlings værter - Giorgo og Heike i hyggelige Sissi. Ægte kretisk gæstfrihed med masser af kultur, brød, oliven, raki, frugt og grønsager.

Dag 4. Lassithi. Næste stop er et gammelt Kreta med det store Lassithi plateau små vindmøller og landbrug hvor der overnattes på Vilaeti berømt for deres kulinariske madkunst. Besøg Dikti hulen og gå ture i bjergene.

Dag 5 - 7. Makrigialos. Afslutning i skønne Makrigialos med en af Kreta's dejligste strande. Overnatning med udsigt fra lejligheden ud over det blå middelhav.

Ved ankomst bliver du modtaget i lufthavnen/færgen af vores venlige medarbejdere, som har din bil parat til dig, kategori B, fri kilometer, alle forsikringer og overnatninger er inkl. i prisen.

Dag-til-dag program


Fisker i Sissi Dag 1. Sissi (45 km)
Modtagelse i Heraklion lufthavn hvor vores venlige medarbejder fra vores biludlejningen står parat med jeres bil. Efter instruktioner og udlevering af kort, køre I til den lille charmerende by Sissi, som bygget op omkring en idyllisk bugt med fiskebåde, cafeer og spisesteder. Der er et hyggeligt restaurations og cafe' liv i Sissi nede ved kajen hvor fiskebådene ligger, og oppe på den klippe som danner rammen om bugten. Her kan man sidde og kikke ud over bådene og de restaurationer som ligger nede ved vandet. Livet tages roligt i Sissi og heldigvis er den endu ikke ramt af den helt store turisme.

Ved ankomsten er jeres køleskab fyldt op med vin, brød, frisk fugt og grønsager og lækre sager til ganen. Så man går aldrig sulten i seng her.

Overnatning hos vores yndlings værter med masser af Kreta kultur - Giorgo og Heike.


Dag 2. Sissi
Giorgo viser sin madkunst I dag skal Giorgos sprudlende energi og glade morgen humør opleves. Omkr. kl. 08 kommer Giorgo med morgenmad som dækkes op i den hyggelige gårdhave og typisk går han først rundt til de lejligheder som har dørene åben med frisk frugt og grønt, brød, oliven, raki og måske en flaske vin osv. samt gode historier og råd hvis man har brug for det. Er han i god tid laves tilmed Tzatziki eller andre små retter. Han er stolt af at være Kreter samt af sin kunnen omkring madlavning. Og han har altid et par opskrifter eller to. Heike står dog heller ikke tilbage for noget på denne front og det kan ligeså godt være en af Heike's retter som Giorgo har med og synes man skal smage. Giorgo er indbegrebet af græsk liv, charme og livsglæde. Giorgo og Heike arrangerer ofte aften udflugt til en af de små restaurationer oppe i bjergene for dem som vil med.....og det er som regel alle. Her kommer kun lokale og ingen turister. Læs mere om Giorgo og Heike - klik her

Nyd morgenmaden. Herefter er dagen er til fri disposition. Tag til Sissi by, en af de nærliggende strande, f.eks. Avlaki beach eller Limani beach, eller kør til Malia eller Almyros Beach, hvor sidst nævnte er klart den bedste.
Læs mere om strande ved Sissi - klik her

Hvis ikke der tages på bjergrestaurant om aftenen eller der spises hjemme på terassen, bør man gå ned i Sissi og nyde aften stemningen og udsigten over den lille bugt, hvor lysende fra de små restauranter spejler sig om aftenen i vandet.
Se mere om Sissi - klik her

Overnatning hos vores yndlings værter med masser af Kreta kultur - Giorgo og Heike.


Hotel Marigianna i Sissi på Kreta Dag 3. Sissi
Efter morgenmad i gårdhaven kør evt. 15 km op til den historiske Milatos hule hvor mere end 2000 kvinder, børn og mænd blev henrettet af Tyrkerne. Læs mere på Kreta Kultur. Herefter køres ned til den lille kystby Milatos, for at spise frokost.

Ønskes istedet en dag ved swimmingpoolen så tag på besøg nede i Sissi hos Manos på hotel Marigianna. Her har alle vores gæster aftale om at bruge poolen frit, hvad Manos hellere end gerne ser, da man som regel køber en kold øl eller sodavand i baren hos ham. Se mere om Manos og Hotel Marigianna i Sissi - klik her

Overnatning hos vores yndlings værter med masser af Kreta kultur - Giorgo og Heike.


Lassithi Plateauet Dag 4. Lassithi (25 km)
Efter morgenmad i gårdhaven og farvel til Giorgo køres mod nye udfordringer til Kretas største plateau, Lassithi Plateauet. Nyd køreturen op over bjergene hvor der pludselig åbner sig en stor slette omgivet af Dikti bjergene. Den frodige jord bruges som landbrugsareal og var tidligere berømt for sine mange tusinde flotte hvide vindmøller hvor der i dag stadig er møller tilbage på sletten. Læs mere om Lassithi Plateauet - klik her.

Ankomst ved frokost tid i landsbyen "Agios Konstantinos" på det unikke Vilaeti, en fredet bygning fra omkring 1815, bygget af lokale håndværkere baseret på den traditionelle arkitektur og stil i området. Der er anvendt træ og sten og disse materialer er blandet på en fantastisk stillig måde i fuldstændig harmoni med omgivelserne.

Overnatning hos Vilaeti på Lassithi Plateauet - læs mere klik her


Stranden i Makrigialos Dag 5. Makrigialos (Kørsel 2 timer eksklusiv div. stop)
Nye oplevelser og den vidunderlige strand i Makrigialos venter forude. Fra Lassithi plateauet køres mod Agios Nikolaos som kun lige skal passeres hvor efter der køres en kort tur op til Bjerbyen Kritsa, hvor der passende kan spises frokost.

Kritsa er meget hyggelig og kendt for sine mange broderier og duge som udbydes i rigt omfang. Her efter køres ned igen mod Lerapatra og videre mod øst til den lille by Makrigialos hvor mange grækere selv holder ferie. Byen har en hyggelig lille havn og en håndfuld taverner og den kilometer lange sandstrand, hvor vandet er klart og rent og meget lavvandet. Læs mere om Makrigialos - klik her.

Ankomst eftermiddag til vores skønne strandlejligheder - direkte på den dejlige strand.
Overnatning i strandlejlighederne i Makrigialos.Krystal klart vand på øen Koufonisi Dag 6 og 7. Makrigialos
Dagene til fri disposition og mulighederne er mange. Nyd den vidunderlige strand i Makrigialos og en af de hyggelige cafeer i skyggen med udsigt til vandet.

Eller tag på udflugt med båden til den lille ø Koufonissi som ligger lige under Kreta. Øen er kun 4,2 km2, og der bor kun få mennesker på øen. Skønheden her er endeløs, vandet er utrolig klart, de hvide huse og de blå døre vidner om en ægte græsk ø.

Følelsen af, at være på en middelhavs ø midt i ingen ting kommes nok ikke meget nærmere.


Sarakina kløften
En anden mulighed er at køre mod vest til byen Mirtos for at vandre. Her kan man gå i Sarakina kløften hvilket varmt kan anbefales.

Stien ned gennem Sarakina kløften starter i byen Mythi lidt inde i bjergene 16 km vest for Lerapetra.

Ruten er smuk og afvekslende med små vandløb, store klipper og brede og smalle gange og store sten som man skal klatre op af. Stien slutter nede ved havet i byen Mirtos. Der går busser til Mythi og der er også arrangerede ture til kløften med guide.

Overnatning i strandlejlighederne i Makrigialos.


Dag 8. Heraklion (kørsel tilbage til Heraklion - 3 timer)
Nyd morgenmaden, en sidste svømmetur i det klare blå middelhav og de sidste indtryk fra Makrigialos og den friske havluft. Idag køres tilbage til Herkalion for afrejse med flyet tilbage til Danmark.

Vi er behjælpelige med flyforbindelse til og fra Kreta. Kontakt os for nærmere information.PRIS PR. PERSON Danske kroner

Periode                  Pris pr. person for 1 uge
April, Maj og Oktober 2550 kr
Juni, Juli, August og Oktober 2750 kr
Pris information:
- Alle priser er i danske kroner og baseret på min to rejsende.
- 1 persons rejse ekstra 750/900 kr. i henholdsvis første og anden periode.
- Der skal betales en udbetaling i Danmark inden afrejse til Kreta. Restbeløbet skal betales på stedet direkte til turoperatøren
- Betalingsmetode på stederne skal ske kontant i euro. I alle byerne kan man hæve på kreditkort i bankautomater.
- På alle reservationer pålægges et bidrag til rejsegarantifonden og ansvarsforsikring på 23 kr. pr. person.

Prisen inkluderer:
Alle ophold og overnatninger, bil - kategori B - med fri kilometer og alle forsikringer med fuld kasko, rejsegarantidækning samt
bidrag til rejsegarantifonden.

Ikke inkluderet:
Fly til/fra Kreta, mad, drikkevarer og personlige udgifter, entreer på museer og andre steder af interesse, klostre, grotter, osv., der ikke er nævnt ovenfor.

Forsikring:
Der er påkrævet rejseforsikring.

Transport:
Lejet bil - kategori B - med aircondition, fi kilometer, alle forsikringer, fuld kasko som leveres ved ankomst i lufthavnen. Bilen skal ligeldes levers tilbage i enten Chania eller Heraklion lufthavn inden afrejse.

En del af Trekkingbureauet - rejsegarantifond nr. 1112. Kim og Helles ferielejligheder.
E-mail til: kimoghelle@kretalejligheder.dk Tlf: 32 32 34 31 / 60 16 75 90 - bedst efter 18:00