Ferielejligheder på Kreta

Kreta - solens Ø

typiske blå døre og skodder fra Sissi by Der er så meget at se og opleve på Kreta, at man kunne bruge halve år uden, at nå og se alt.

Kreta har det hele - fra små idylliske bugter med krystalklart vand og vidunderlige kilometerlange strande i syd, til det nordøstlige hjørne, hvor Europas eneste naturlige palmestrand - Vai - med 5000 palmer, er beliggende. Der er farverige markeder, cafeer, festivaler, drypstenshuler, paladser, kirker og ruiner, en meget spændende historie, sejlads og dykning, ja selv golf er det nu muligt at spille på Kreta.

Overalt ser man træer med oliven som bruges i de velsmagende kretiske retter, som du kan dufte og smage på et utal af hyggelige restauranter. I de små byer i bjergene tager man livet roligt og hænger ud på tavernaer. Her nydes raki og Kretas egen vin og det er ofte her uden for turistområderne man får den bedste mad og de største oplevelser. Er man til total afslapning på ryggen eller med en god bog i en magelig stol i skyggen, har vi selvfølgelig også mulighed for at tilbyde omgivelserne for det.

På størrelse med Jylland og med en effektiv infrastruktur på hovedvejene, giver Kreta dig alle muligheder for at få en ferie der dækker netop dit behov, uanset om du søger trygge rammer med hotel og swimmingpool eller spændende oplevelser i f.eks. bjergene, hvor man føler sig langt væk fra turismen.

Kreta er en af Middelhavets største Øer og beliggenheden er så langt sydpå, som man kan komme i Europa, kun 350 km fra den nordafrikanske kyst. Øen er inddelt i 4 provinser. Fra vest mod øst hedder de Chania, Rethymnon, Iraklion og Lassithi. I vest danner De Hvide Bjerges sneklædte tinder en mægtig front langt ind i de hede sommermåneder, og betegnes som en af Europas sidste uberørte vildmarker. Midt på øen dominerer Ida massivet med Kretas højeste bjerg og på Østkreta gemmer Dikti og Lassithi-sletten på forhistoriske hemmeligheder.

Hovedbeskæftigelsen er stadig landbrug, og klimaet og det kuperede landskab passer udmærket til Middelhavets traditionelle kulturvegetation så som oliven, druer og citrusfrugter. Kreta kan forekomme meget græsk men alligevel er øens kultur noget helt for sig selv. Kreta blev først en del af Grækenland i 1913. De stolte, kretanske mænd og kvinder, er kendte for deres gæstfrihed og har bevaret en rig kultur med enestående traditioner, dans, musik og gastronomi.

Du vil ikke fortryde et ophold på Kreta. Kun, at der er for lang tid til du skal tilbage igen.
En del af Trekkingbureauet - rejsegarantifond nr. 1112. Kim og Helles ferielejligheder.
E-mail til: kimoghelle@kretalejligheder.dk Tlf: 32 32 34 31 / 60 16 75 90 - bedst efter 18:00