Ferielejligheder på Kreta

Kreta's strande

Der findes et utal af strande på hele Kreta, nogle bedre end andre. Nogle med sandstrand og andre med sten. Strandene langs nordkysten er normalt lavvandet og lidt varmere hvor strandene langs sydkysten er mindre overfyldt. Dog er strandene på sydkysten varmest sidst på året. Nogle mere udsat for vind end andre osv. osv.

Elafonissi Vi har valgt at skrive om et lille udvalg af de bedste strande.

Sissi (ca 96 km øst for Heraklion)
"Limani beach" er ved siden af selve havneområdet, som bliver flittigt brugt at alle. Det er et hyggelig sted hvor man har udsigt over hele havneomr?det. Vandet er klart og rent.

"Avlaki beach" ligger ca. 2 km øst for Sisi. Dette er en stenstrand som oftes ligger i læ for vinden. Der er liggestole og mulighed for at købe div. snacks, sodavand m.v.

Agios Nikolaos (ca 30 km øst for Sissi)
"The minicipal beach" er en stenstrand omgivet af mange træer. Der er et stort græs areal og minigolf. Der findes en bar, som serverer kolde drikke og et let måltid mad. Der er swimmingpool både for voksne og børn. Der er indgangsentre.

Almyros strand
"Almyros beach" ligger ca. 5 km øst for Agios Nikolaos i læ inde i bugten og er en fantastisk og lang sandstrand. Oppe ved indgangen kan man købe snacks, is, sodavad og div. fastfood. Der er liggestole, parasoller og mange aktiviter for børn med ting ude i vandet. Den er meget børnevenligt da det ikke bliver hurtigt dybt og den er derfor altid velbesøgt.

Rethymnon
Øst for byen ligger en 12 km lang sandstrand, der starter inde fra selve Rethymnon by. For at undgå for mange mennesker så bliver det mere øde jo længere mod vest du kommer, forbi byerne Mysiria og Platanias

Lerapetra (ca 40 km syd for Agios Nikolaos)
"Long Beach" er en meget lang sandstrand i midten af Lerapetra. Byen ligger sydligst og her kan opleves næsten nordafrikansk klima, så stranden kan være farlig for surfere pga den kraftige nordvestlige vind.

Elafonissi (Vest for Paleochora)
En af de smukkeste strande på Kreta og Europa`s svar på Maldiverne. Dette paradis med det glitrende tyrkisblåt hav og hvidt sand med et rosa skær fra alle de knuste muslingeskaller lokker med det krystalklare vand. Et oplagt sted for total afslapning og rige muligheder for at snorkle - bestemt et besøg værd.

Vai Beach (østligste punkt på øen)
Europas største naturlige palmeskov som ligger lige ned til vandet. Et område med ekstraordinær sknhed. Der er altid mange mennesker men bestemt et besøg værd. Stranden er velorganiseret og her er mulighed for vandsport.

vai beach en af strandene i Paleochora

Betaling for liggestole
På de flest strande må man betale for en liggestol. Dette er ikke fordi grækerne vil prøve at snyde turisterne for penge. Det er faktisk et job at "have en strand". Man skal søge kommunen om et stykke strand og skal betale for dette og er derved ansvarlig for at holde stranden ren og ordentlig. Disse "strandejere" bliver regelmæssigt kontrolleret, at alt er i orden.

En del af Trekkingbureauet - rejsegarantifond nr. 1112. Kim og Helles ferielejligheder.
E-mail til: kimoghelle@kretalejligheder.dk Tlf: 32 32 34 31 / 60 16 75 90 - bedst efter 18:00