Vandreferie på Kreta

Vandrerejser og ferie på Kreta Der er gode vandre muligheder på Kreta
Velkommen til vores vandreferier på Kreta, som uden for turist områderne byder på utal af vandrestier med små landsbyer, egne økologiske farme, storslåede udsigter og en gammel kultur i de bjergrige egne. På vores vandreture oplever du et endnu fuldstændig uspoleret Kreta med gamle traditioner og levevis uden turisme. Samtidig er det en perfekt måde, at se øens flora, fauna og dyreliv på samt optjene god samvittighed til den næste kolde Mythos (Kretas øl).

På alle vores ture er der bagage transport
Hver morgen bringes bagagen frem til næste overnatnings sted, hvilket gør du kan nøjes med en lille dagtursrygsæk. Det giver bedre vandreoplevelse hvor du bare nyder, og overlader resten til guiden. Ønskes ture uden guide bringes også her din bagage frem til næste overnatnings sted.

Vi har 3 sværhedsgrader på vores vandreture, A, B og C.
De viste ture på siden her, er alle niveau B, hvor alle med en ganske almindelig fysisk form kan være med. Der er mange pauser undervejs og vandringen foregår i et roligt tempo, så man kan nå at nyde udsigten.
Vandring i imponerende bjerge med storslåede udsigterVEST KRETA

8 dages vandreferie på vestkreta - med/uden guide.                          Pris fra kr. 4.800,-


En vidunderlig vandretur med de hvide bjerge og store kløfter på Vest Kreta. Du skal ikke tænke på din bagage, den fragtes frem med bil når der vandres til det næste overnatningssted.

Du vandrer gennem små bjerglandsbyer, i kløfter langs åer og gennem dale ad små vandre stier med storslåede udsigter. Dagens vandring ender typisk med en forfriskende dukkert i det azur blå middelhavs små bugter efter vandring.

Vandring med badning i Kretas skønne bugter MIDT KRETA

8 dages vandre ferie på midt kreta - med/uden guide.                       Pris fra kr. 4.800,-


En storslået vandretur med det bedste fra det centrale kreta. Oplev Knossos, Dikti hulen og udforsk de gamle mysterier og myter hvor moderne virkelighed blandes problemfrit på baggrund af en enestående naturskønhed. Også her bringes din bagage frem hver dag.

Denne 8-dages tur fokuserer på den centrale region af den fascinerende ø, og tager os fra Preveli Palm Beach og "slugten af hellige" til Zeus fødested og ind i den ensomme ørken, Kretas højeste bjerg, Mt. Psiloritis og Mt. Dikti - Zeus fødested.
Vandreture på østkreta med store vider og gemte kløfter ØST KRETA

8 dages vandre ferie på Østkreta - kun med guide.                            Pris fra kr. 6.200,-


Her får du Østkretas perler. Barsk historie og masser af kultur med Dikti bjergene, Lassithi og Mirabello bugten former denne 8 dages vandretur på det Østlige Kreta. Din bagage bringes frem.

Fra Heraklion går turen til Lassithi højsletten og fortsættes til Zeus fødested. Vi krydser Katharo plateauet hvor tiden har stået stille og besøger bjergbyen Kritsa, hvor den Kretanske kultur er i højsædet. Vi følger kyst stien til Agios Ioannis kapellet med sin spektakulære udsigt til bugterne ved Elounda. Med fiskerbåd sejler vi til Spinalonga, "øen der græder". Til slut slapper vi af i den lille fiskerby i Mochlos og nyder en svømmetur i det krystalklare vand - Kretas Hav.
Sværheds grader.

A - Let vandring: For alle, der har en ganske almindelig grundlæggende fysiske form og kan gå en almindelig rolig vandre tur ved skov og strand. Vi går på grusveje eller velholdte stenende stier. Turene har også hviledage samt valgfrie udflugter undervejs.

B - Moderat vandring: Vandreture som tilbyder et moderat trek med højst 6 timers vandring på stenede grusstier. Nogle gange kan vi på tværs af vandløb i kløfter og på kysten går vi på sand over kortere afstande. Deltagere skal være i alm. god fysisk tilstand med lidt erfaring for alm. vandring.

C - Udfordrende vandring: Det er vandreture som tilbyder et krævende trek med 8 til 10 timers vandring som maksimum. Deltagerne skal være i god fysisk form samt have erfaring, når vi vandrer på klippegrund og stier i de store bjerge og fjerne områder.Rejsebrev

Efter at have passeret gedehyrden med hans store flok på næsten 200 geder kunne vi skimte vandet over bjergkammen mellem træerne. Vi var tæt på den næste lille bjergby hvor der ventede kulinariske oplevelser og en bonus. Ganske rigtig....sikke en udsigt.

Vi gik ned mellem træerne og ind på den lille taverna som lå under skyggefulde løvtræer, bourgonvillas og vinranker. Med åbne arme blev vi modtaget af familien som straks genkendte vores guide Fondas og fra kilden lige ved siden af fik vi frisk bjergvand serveret til græsk salat med oliven og feta og et utal af små retter som alle skulle smages.

Her i skyggen sad vi så og ejede hele Kreta med udsigt udover bjergsiden og det blå middelhav som var dagens sidste stop med svømning i bugten ved den lille by Sougia helt ned til vandet hvor vi skulle overnatte. Vi nåede Sougia og den lille bugt om eftermiddagen hvor vi tog en velfortjent og svalende dukkert inden middagen. Om aftenen viste det sig, at...

Ulla Mortensen, Rødovre


En del af Trekkingbureauet - rejsegarantifond nr. 1112. Kim og Helles ferielejligheder.
E-mail til: kimoghelle@kretalejligheder.dk Tlf: 32 32 34 31 / 60 16 75 90 - bedst efter 18:00